Flinke winsten op beurzen na Franse verkiezingsuitslag

De Amsterdamse beurs is de handelsweek maandag met een flinke plus begonnen. Ook de andere graadmeters in Europa toonden stevige winsten, in reactie op de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.

Die presidentsverkiezing wordt gezien als goed nieuws voor de eurozone.

De AEX-index won in het eerste handelsuur 1,8 procent tot 521,60 punten. De MidKap steeg 1,2 procent tot 759,91 punten. De beurs in Parijs 3,5 procent terwijl Londen 1,8 procent won en Frankfurt 2,3 procent aandikte.

Ook de euro werd meer waard door het Franse verkiezingsnieuws. De gezamenlijke munt was rond middernacht 1.0880 dollar waard tegen 1,0695 dollar bij het slot van de handelsweek in Europa op vrijdag. Dat was het hoogste niveau sinds november 2016. In de ochtendhandel leverde de munt weer een klein beetje van die winst in. 

Macron

De sociaal-liberaal Emmanuel Macron en Marine Le Pen van het nationalistische Front National staan in de beslissende tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen tegenover elkaar.

De pro-Europese Macron kreeg 23,75 procent van de stemmen, de eurosceptische Le Pen 21,53 procent. Volgens verschillende peilingen is Macron de gedoodverfde winnaar van de beslissende tweede ronde.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie