Manpower boekt extra winst

Uitzendorganisatie Manpower heeft het eerste kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 74,4 miljoen dollar, waar een jaar eerder 71,1 miljoen dollar resteerde. Toch had de winst nog hoger kunnen uitvallen als het Amerikaanse bedrijf geen last zou hebben gehad van wisselkoerseffecten en herstructureringskosten.

Volgens Manpower snoepten eenmalige posten een behoorlijk deel van de winst af. Ook wisselkoerseffecten deden de winst geen goed. Dit werd wel weer deels gecompenseerd door lagere belastingenheffingen. Naast de winst viel ook de omzet van het concern hoger uit. Deze steeg in de periode met 4 procent naar 4,8 miljard dollar.

Manpower zelf sprak van bemoedigende resultaten, waarbij de branchegenoot van Randstad zich baseerde op vorderingen die het een jaar eerder al maakte. De verbeteringen in Europa tonen volgens het bedrijf aan dat het herstel op de Europese arbeidsmarkt "langzaam maar gestaag" doorzet.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie