Jacques Wallage neemt taken voorzitter commissarissen PostNL over

Jacques Wallage wordt voorzitter van de raad van commissarissen van PostNL. Hij neemt de taken van Michiel Boersma over, die om persoonlijke redenen per 1 mei terugtreedt.

Dat maakt het postbedrijf vrijdag bekend. Wallage is op dit moment al commissaris bij PostNL. Hij was in het verleden onder meer burgemeester van Groningen, lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris. 

Boerma werd in 2011 benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Zijn termijn zou eigenlijk in 2019 aflopen. "We willen Michiel hartelijk danken voor zijn inzet voor PostNL sinds 2011", stelt CEO Herna Verhagen van PostNL in een persverklaring.

"Zijn inbreng was altijd waardevol en ik heb onze - helaas korte, maar zeer intensieve - samenwerking in de periode dat hij voorzitter was zeer gewaardeerd."

De raad van toezicht van PostNL gaat zich buigen over de vacature die ontstaat door het opschuiven van Wallage naar de functie van president-commissaris.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie