Mediabedrijf Sanoma Media Netherlands verkoopt de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan Reshift.

De verkoop moet nog goedgekeurd worden door de ondernemingsraad, maakt Sanoma donderdag bekend.

De verkoop heeft gevolgen voor 24 medewerkers van Sanoma. Zij zullen per 1 juni overgaan naar Reshift in Haarlem.

"De vergelijkingswebsite Kieskeurig heeft onvoldoende synergie met de overige sterke merken van Sanoma's portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is", stelt de uitgever in een persverklaring. "Vanuit die strategische overweging is besloten om Kieskeurig te verkopen aan Reshift."

Expertise

CEO Peter de Mönnink van Sanoma ziet in Reshift een goede overnamepartij. "Ze hebben een leidende positie in de Nederlandse markt voor technologie, elektronica, fotografie en games en versterken met hun kennis en expertise de inhoud van vergelijkingssite Kieskeurig over de volle breedte", aldus De Mönnink. 

Voor CEO en mede-eigenaar van Reshift Paul Molenaar is de overname "de belangrijkste stap" binnen de eigen strategie. "Wij zochten naar een significante versterking van onze online activiteiten en hebben deze gevonden in Kieskeurig", meent Molenaar.

"Niet alleen kunnen we zowel voor onze consumenten als onze commerciële klanten onze dienstverlening uitbreiden - ook krijgen we er een grote groep nieuwe klanten bij."

Uitgever

Reshift is uitgever van onder meer Computer Idee, ComputerTotaal en Power Unlimited. Ook Zoom.nl en SHUTR.photo zijn van het Haarlemse bedrijf.

Sanoma is eigenaar van onder meer AutoWeek, LINDA, NU.nl en Donald Duck. Sanoma Media Netherlands is onderdeel van het Finse beursgenoteerde mediabedrijf.

Eerder deze maand werd bekend dat Sanoma zendergroep SBS verkoopt. Talpa Holding zal onder meer de zenders SBS6, Net5 en Veronica overnemen. Ook deze verkoop volgde na een kritische blik op het eigen portfolio. Het Finse bedrijf wil zich richten op bedrijfsonderdelen die een leidende positie in de markt hebben of kunnen krijgen.