Morgan Stanley profiteert van groei bij zakendivisie

Morgan Stanley heeft het eerste kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 1,9 miljard dollar. De winst viel daarmee 70 procent hoger uit dan een jaar eerder.

De Amerikaanse bank heeft op een vergelijkbare manier gepresteerd als veel branchegenoten die eerder al de boeken hebben geopend. Ook bij Morgan Stanley was de groei bij de zakenbankdivisie een belangrijke drijfveer achter het succes.

De bank zag de omzet bij de handel in obligaties bijna verdubbelen tot 1,7 miljard dollar. Dat was ook meer dan de 1,5 miljard dollar die door kenners gemiddeld was voorzien. Ook de begeleiding van aandelen- en obligatie-emissies zorgde voor meer geld in het laatje.

Topman James Gorman benadrukt in een toelichting dat de bank volop wist te profiteren van de verbeterde marktomstandigheden. Behalve de winst viel ook de omzet van Morgan Stanley van bijna 9,3 miljard dollar hoger uit dan waar analisten rekening mee hielden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie