Zalando presteert in lijn met eigen verwachtingen

Zalando heeft de eerste drie maanden van het jaar gepresteerd in lijn met de eigen verwachtingen. De van oorsprong Duitse webwinkel voor schoenen en kleding krikte zijn omzet met bijna een kwart op.

De opbrengsten kwamen in het eerste kwartaal uit in een bandbreedte van 971 miljoen tot 987 miljoen euro, zo bleek uit voorlopige cijfers van het bedrijf.

Dat komt neer op een groei van 22 tot 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zalando mikt dit jaar op een 20 tot 25 procent hogere omzet. Ook de ontwikkeling van de brutowinst lag volgens Zalando op koers om de jaardoelstelling te halen.

Volgens topman Rubin Ritter is de onderneming in staat geplande investeringen door te voeren. De onlineverkoper is bezig zijn personeelsbestand en het logistieke distributienetwerk uit te breiden voor toekomstige groei. Zalando verwacht dit jaar meer dan 2000 nieuwe banen te creëren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie