'Meeste olielanden zijn voorstander verlenging productiebeperking'

De meeste olieproducerende landen zijn volgens de Iraanse olieminister voorstander van verdere verlenging van productiebeperkende maatregelen door OPEC- en niet-OPEC-landen.

Ook Iran zou dergelijke maatregelen steunen. Volgens olieminister Bijan Zanganeh willen "de meeste landen dat de maatregelen van de OPEC worden verlengd". Dat zei hij tegen het Iranian Students News Agency.

Productieverlaging

Oliekartel OPEC heeft samen met niet-leden zoals Rusland begin dit jaar de productie verlaagd om zo de lage olieprijzen te stutten. Die afspraak loopt tot en met juni. Ondanks het akkoord laten de olieprijzen niet de gewenste opleving zien.

De OPEC-landen komen 25 mei bijeen om te praten over verlenging van de maatregelen tot na juni. Koeweit was begin maart het eerste land dat zich hardop uitsprak over het verlengen van de afspraken. Volgens het land is het zinvol om de overeenkomst met minstens zes maanden te verlengen. Ook Saudi Arabië en later Oman, Irak en Venezuela pleitten voor verdere bevriezing van de productie.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie