‘Amerikaanse zakenbanken begeleiden verkoop margarinetak Unilever’

De Amerikaanse zakenbanken Morgan Stanley en Goldman Sachs zullen Unilever begeleiden bij de verkoop van diens margarinedivisie.

Dat melden anonieme bronnen donderdag aan persbureau Reuters. Zij zeggen daarnaast dat de verkoop later dit jaar zal plaatsvinden. Unilever maakte vorige week al bekend aan te sturen op een verkoop tegen het eind van 2017.

De verkoop levert mogelijk een bedrag op van 6 miljard Britse pond. Het is een gevolg van het recente overnamebod van Kraft Heinz van 143 miljard dollar.

Goldman Sachs en Morgan Stanley richten zich volgens de bronnen op private-equitybieders, die in groepsverband een bod kunnen financieren. Beide banken hebben in het verleden met Unilever samengewerkt. Zo hielp Morgan Stanley het voedingsmiddelenconcern bij diens bescherming tegen Heinz Kraft.

Morgan Stanley en Unilever willen tegenover Reuters niet reageren op de kwestie. Goldman Sachs was niet bereikbaar voor commentaar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie