Een andere grote aandeelhouder voegt zich bij de roep van de Amerikaanse investeerder Elliott Advisors voor een discussie over de positie van Antony Burgmans, voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel.

Templeton Global Equity, dat een belang van 3,9 procent heeft in AkzoNobel, maakt donderdag duidelijk achter Elliott te staan. Eerder claimde Elliott al dat een andere investeerder de oproep van het fonds steunde.

Templeton meldt dat het fonds nog geen toezegging doet over hoe er mogelijk gestemd wordt in een discussie over Burgmans. Wel verwacht het fonds dat AkzoNobel de rechten van aandeelhouders respecteert om zo'n discussie aan te vragen.

Woensdag meldde AkzoNobel zelf dat Elliott Advisors af wil van Burgmans. In een buitengewone vergadering wil het bedrijf de andere aandeelhouders laten stemmen over Burgmans' positie.

De verffabrikant zegt toe het verzoek voor een dergelijke bijeenkomst in overweging te nemen. Binnen twee weken wil de onderneming met een antwoord komen. Het concern maakt wel duidelijk dat de raad van commissarissen achter Burgmans staat.