Daimler presteert boven verwachtingen in eerste kwartaal

Autoconcern Daimler heeft zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal "duidelijk" boven de verwachtingen van de markt zien uitkomen. Dat maakte de maker van Mercedes-Benz en vrachtwagens dinsdag bekend in een tussentijdse handelsupdate.

Het bedrijfsresultaat, aangepast voor eenmalige posten, bedroeg dik 4 miljard euro, tegenover 2,1 miljard een jaar eerder. Vooral bij Mercedes-Benz Cars werden goede zaken gedaan. Daar dikte het bedrijfsresultaat aan tot 2,2 miljard euro, van een kleine 1,4 miljard euro in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Daimler plukt steeds meer de vruchten van de make-over bij Mercedes-Benz, dat met zijn nieuwe modellen vooral meer jongeren aan zich weet te binden.

Afgelopen jaar stootte de automaker zelfs BMW van de troon als meest populaire merk van luxe-auto's. Daimler zei mede daarom in februari al uit te gaan van een lichte groei van de winst in 2017.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie