Handelsdag op Wall Street begint vlak

De graadmeters van de beurzen in New York bleven dinsdag bij opening dicht bij het slot van de voorgaande dag.

Beleggers blijven terughoudend, onder meer door de spanningen rond Syrië en Noord-Korea. Er wordt verder vooral uitgekeken naar het kwartaalcijferseizoen, dat later deze week begint op Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel vrijwel onveranderd op 20.656 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2.355 punten. Technologiebeurs Nasdaq bleef vlak op 5.879 punten.

Aanbiedingensite RetailMeNot werd in de eerste handelsminuten 49 procent hoger gezet. De branchegenoot van Groupon wordt voor 630 miljoen dollar overgenomen door marketing- en betaalafhandelbedrijf Harland Clarke.

Verder wist luchtvaartmaatschappij United Continental de aandacht op zich gericht door ophef over een Aziatische passagier die onlangs hardhandig uit een vliegtuig werd verwijderd.

Op internet is grote kritiek gekomen en inmiddels is ook op sociale media in China woedend gereageerd op de kwestie en wordt United Continental als racistisch bestempeld. Het aandeel noteerde een kleine 3 procent in de min.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie