Beurzen Azië overwegend omlaag

De aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend omlaag. Geopolitieke zorgen over Noord-Korea en Syrië bleven bij beleggers in het achterhoofd spelen.

In Tokio stond de handel onder druk door een aansterking van de Japanse yen.

De Nikkei daalde 0,3 procent tot 18.747,87 punten. De yen steeg in waarde omdat de Japanse munt in onzekere tijden wordt beschouwd als veilige belegging. Exporteurs ondervonden echter tegenwind van een sterkere yen. Zo verloor machinebouwer Komatsu bijna 2 procent.

Toshiba leverde ruim 3 procent aan waarde in. Volgens The Wall Street Journal is het Taiwanese Foxconn bereid omgerekend ruim 25 miljard euro neer te leggen voor de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse technologieconcern.

De Hang Seng in Hongkong stond in de tussentijdse handel 0,9 procent in het rood. De Kospi in Seoul daalde 0,4 procent. De beurs in Sydney was een positieve uitschieter met een plus van 0,3 procent, geholpen door de energiegerelateerde fondsen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie