'Foxconn wil geheugenchipdivisie Toshiba kopen voor 25 miljard euro'

Het Taiwanese Foxconn Technology is naar verluidt bereid 3 biljoen yen (ruim 25 miljard euro) neer te tellen voor de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse technologieconcern Toshiba.

Dat meldt The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden.

Daarmee lijkt Foxconn andere geïnteresseerden voor het Toshiba-onderdeel de loef af te steken. Het Taiwanese elektronicabedrijf Hon Hai Precision, dat eerder al een bod uitbracht, legde volgens mediaberichten nog ruim 2 biljoen yen op tafel.

Ook het Amerikaanse Broadcom en het Zuid-Koreaanse SK Hynix zouden zich voor zo'n bedrag in de biedingsstrijd hebben gemengd.

Foxconn is een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. Het bedrijf is een belangrijke toeleverancier van Apple, waarvoor het onder meer de iPhone produceert.

Vorig jaar gingen de Taiwanezen al op een vergelijkbare manier te werk bij de inlijving van hun Japanse branchegenoot Sharp.

Foxconn overklaste destijds andere bieders, waaronder een door de Japanse overheid gesteund innovatiefonds, door met een veel hoger bod te komen dan de rest.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie