Geen leden van families Porsche en Piëch meer in bestuur Volkswagen

Leden van de families Porsche en Piëch zullen niet meer in aanmerking komen voor een bestuursplek bij automaker Volkswagen, waar de families een groot belang in hebben.

Dit vertelde Wolfgang Porsche, voorzitter van de raad van commissarissen, in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hij doet zijn uitlatingen nadat Ferdinand Piëch een groot deel van zijn aandelen in Porsche SE van de hand heeft gedaan aan zijn jongere broer Hans Michel Piëch. Porsche SE heeft een kleine meerderheid van de stemrechten in Volkswagen.

Hans Michel Piëch, die ook in de raad van commissarissen zit, vertelde eerder aan dezelfde krant dat het geheim van het succes van Porsche lag in het aanstellen van goede buitenstaanders als managers in plaats van de familieleden zelf.

Als een toezichthouder kun je niet makkelijk een familielid corrigeren, legde hij uit. Tegen een ingehuurde bestuurder kun je op een compleet andere manier praten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie