Demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken) voert gesprekken met Unilever om het was- en voedingsmiddelenconcern ervan te overtuigen een Nederlands bedrijf te blijven.

Zowel Kamp als premier Mark Rutte heeft hier contact over met topman Paul Polman, zegt Kamp vrijdag tegen radiozender BNR

Unilever wil niet langer zowel een Brits als Nederland bedrijf zijn. Mogelijk verhuist het bedrijf daarom naar het Verenigd Koninkrijk.

"Het is denkbaar dat het een Brits bedrijf wordt, maar het is ook denkbaar dat het een Nederlands bedrijf wordt", zegt Kamp tegen de zender.

"Ik denk dat het nuttig is om de voordelen van Nederland voor Unilever in beeld te brengen, daar zullen we mee doorgaan." Hij wijst daarbij onder meer op de nu nog onduidelijke gevolgen van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Op donderdag werd duidelijk dat Unilever de divisie die margarine produceert wil verkopen. Dit doet het concern om winstgevender te worden. Een verkoop heeft de voorkeur, maar een verzelfstandiging is ook een optie als de prijs Unilever niet aanstaat.