De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een kleine winst gesloten, terwijl andere markten in de regio een overwegend negatief beeld lieten zien. 

De raketaanval van de VS in Syrië zorgde voor onrust onder beleggers, maar de aanvankelijke verliezen die na de eerste berichten ontstonden werden in de loop van de sessie grotendeels weer goedgemaakt.

De Nikkei-index in Tokio boekte een winst van 0,4 procent bij 18.664,63 punten. Onder meer defensiebedrijven waren in trek. Zo werd wapenfabrikant Ishikawa Seisakusho bijna 3 procent meer waard en kreeg Hosoya Pyro-Engineering er 15 procent bij. Beide bedrijven halen de helft van hun omzet uit opdrachten van het Japanse ministerie van Defensie.

De beurs in Seoul leverde 0,2 procent in. Technologieconcern Samsung werd bijna 1 procent minder waard, na de publicatie van de voorlopige resultaten van het eerste kwartaal. Daarin liep de operationele winst van het concern op naar het hoogste peil in bijna vier jaar.

De All Ordinaries in Sydney zakte 0,1 procent, terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,7 procent in de min stond.