Samsung verwacht recordwinst door sterke chip- en schermverkopen

Samsung heeft het meest winstgevende kwartaal in bijna vier jaar achter de rug. Vermoedelijk waren vooral sterke verkopen van chips en displays verantwoordelijk voor de winststijging.

De operationele winst steeg in de eerste drie maanden van 2017 met bijna 50 procent tot 9,9 biljoen Koreaanse won (8,2 miljard euro).

Daarmee werd het recordniveau van het derde kwartaal van 2013 bijna geëvenaard. De omzet bleef ongeveer vlak op 50 biljoen won. Cijfers over de nettowinst volgen later deze maand bij de presentatie van de definitieve kwartaalcijfers. Dan maakt Samsung ook de cijfers van zijn individuele afdelingen bekend.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf zag zich vorig jaar gedwongen de Note 7 helemaal terug te roepen, vanwege brandgevaarlijke batterijen. Dat kostte eenmalig miljarden euro's, maar inmiddels lijkt het bedrijf goeddeels hersteld van het debacle.

Eind vorige maand werd de nieuwe Galaxy S8 gepresenteerd, die eind april in de verkoop gaat. Het nieuwe vlaggenschip moet de smartphonetak van Samsung weer op volle toeren doen draaien.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie