De beurzen in Azië deden donderdag een stap terug, waarbij de Nikkei-index in Tokio naar het laagste niveau in circa vier maanden zakte. 

Beleggers in het Verre Oosten verwerkten de beleidsvergaderingsnotulen van de Federal Reserve en kijken uit naar een topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping.

Uit de notulen bleek dat de Fed overweegt dit jaar zijn sterk opgezwollen balans te gaan verkleinen, wat een inperking van het stimuleringsbeleid zou zijn. Dat zorgde voor behoorlijke nervositeit bij beleggers. Op Wall Street gingen de eerdere koerswinsten in rook op en werden woensdag bij het slot rode cijfers op de borden gezet.

Trump heeft donderdag en vrijdag ontmoetingen met Xi op zijn buitenverblijf in Florida. Er wordt met spanning gekeken in welke sfeer die bijeenkomsten gaan verlopen na de felle kritiek die Trump had geuit op onder meer het Chinese valutabeleid.

Verder zijn de markten onzeker over het economische beleid van de Amerikaanse president na berichten dat de door hem gewenste belastinghervormingen waarschijnlijk langer op zich zullen laten wachten.