Aziatische beleggers voorzichtig na nieuwe rakettest Noord-Korea

De beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag geen grote koersschommelingen zien. 

Beleggers deden het voorzichtig aan na de nieuwe rakettest door Noord-Korea en kijken uit naar de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump met zijn Chinese collega Xi Jinping later deze week.

Trump heeft vanaf donderdag ontmoetingen met Xi bij diens bezoek aan de Verenigde Staten. De financiële markten zijn benieuwd in welke sfeer die bijeenkomsten zullen verlopen gezien de felle kritiek die Trump eerder uitte op China. De gespannen situatie rond Noord-Korea zal op de agenda van de twee wereldleiders staan.

In Tokio sloot de Nikkei-index 0,3 procent hoger op 18.861,27 punten. De yen trok verder in waarde aan na de raketlancering door Pyongyang omdat beleggers in onzekere tijden vluchten in veilige beleggingen zoals de Japanse munt.

Toshiba 

Het noodlijdende technologieconcern Toshiba (plus 4 procent) wist wederom de aandacht te trekken in Tokio. Naar verluidt heeft het Taiwanese elektronicabedrijf Hon Hai Precision een bod gedaan van meer dan 2 biljoen yen (17 miljard euro) op de geheugenchipdivisie van Toshiba. Ook het Amerikaanse Broadcom zou in samenwerking met investeerder Silver Lake een bod hebben uitgebracht.

De beurs in Hongkong ging woensdag weer open, na een vakantieperiode. De Hang Seng noteerde in de tussentijdse handel 0,2 procent lager. De Kospi in Seoul ging 0,2 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney won 0,3 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie