'Amerikaans Staples in gesprek met mogelijke kopers'

De Amerikaanse leverancier van kantoorbenodigdheden Staples praat met een aantal investeerders over een mogelijke verkoop.

Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag op gezag van bronnen rond de gesprekken, die zich overigens nog in een vroeg stadium zouden bevinden.

De verkoper van onder meer kladblokken, pennen, paperclips en inktpatronen voor printers en kopieermachines kampt al geruime tijd met tegenvallende resultaten. Het bedrijf zag bovendien vorig jaar een miljardenfusie met zijn eveneens Amerikaanse branchegenoot Office Depot stuklopen op mededingingsbezwaren.

In een poging het tij te keren, verkocht Staples eind vorig jaar zijn slecht presterende Europese activiteiten grotendeels aan investeerder Cerberus. Daaronder valt ook het voormalige Corporate Express. Dat Nederlandse bedrijf werd in 2008 door Staples overgenomen. De Europese tak blijft wel actief onder de naam Staples.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie