Nikkei start boekjaar met winst

De aandelenbeurs in Tokio is maandag met winst gesloten. Beleggers reageerden onder meer op een stijging van het producentenvertrouwen in 's werelds op twee na grootste economie en gaven daarmee een positieve start aan het op 1 april geopende nieuwe boekjaar in Japan.

De toonaangevende Nikkei-index steeg 0,4 procent naar 18.983,23 punten. Daarbij werd mede geprofiteerd van het aantrekkende vertrouwen onder Japanse ondernemers, die in de eerste drie maanden van 2017 voor het tweede achtereenvolgende kwartaal optimistischer werden over de economie.

Het stijgende vertrouwen is onder meer te danken aan de afzwakking van de yen, die gunstig is voor exporterende bedrijven.

Elders in de regio toonden de markten ook een overwegend positief beeld. De Kospi in Seoul steeg 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney noteerde vlak, terwijl de Hang Seng in Hongkong er tussentijds 0,4 procent bij kreeg. De beurs in Shanghai is tot en met dinsdag vanwege feestdagen gesloten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie