Miss Etam volgens eigenaar FNG weer een gezonde keten

Miss Etam is circa een jaar na de doorstart, waarbij het doek viel voor tachtig filialen, weer een gezond bedrijf.

Dat laat FNG, het beursgenoteerde moederbedrijf van de damesmodeketen, vrijdag weten bij de publicatie van de voorlopige resultaten over 2016.

Met honderd overgebleven winkels was Miss Etam afgelopen jaar goed voor een omzet van een kleine 100 miljoen euro. Daarmee zijn de verkopen nog niet op het niveau dat FNG voorspelde toen het begin vorig jaar naar de beurs ging. Maar de ontwikkelingen stemmen het bedrijf positief. Het wijst op de trouwe klantenkring van Miss Etam, maar ook op sterke onlineverkopen.

Omzetsprong

FNG boekte een totale omzet van 458 miljoen euro. Het bedrijf sprak van een "omzetsprong'', maar gaf geen vergelijkbare cijfers over 2015. De groep zoals die nu is samengesteld, met naast Miss Etam de Belgische schoenenverkoper Brantano en modeketens als Claudia Sträter en Steps, is pas afgelopen jaar door een reeks overnames tot stand gekomen.

Het bedrijfsresultaat kwam vorig jaar uit op 37,6 miljoen euro. Het leeuwendeel daarvan kwam voor rekening van de merken die halverwege het jaar aan de groep werden toegevoegd. Miss Etam en het in september overgenomen Brantano leverden heel wat bescheidener bijdrages, respectievelijk 2,9 miljoen en 4,4 miljoen euro. Een nettoresultaat werd niet bekendgemaakt.

Dit jaar verwacht FNG een verdere stijging van zowel de omzet als het bedrijfsresultaat. Het bedrijf blijft daarnaast actief speuren naar mogelijke overnameprooien in de retailsector. De definitieve jaarcijfers worden naar verwachting eind april bekendgemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie