De beurzen in New York zijn dinsdag rustig aan de handel begonnen. Er zijn op dinsdag weinig richtinggevende aanknopingspunten voor beleggers op Wall Street.

Wel kunnen ze kijken naar enkele economische cijfers en een speech van Fed-voorzitter Janet Yellen. Ook kwamen er nog enkele grote bedrijven met nieuws naar buiten.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel vrijwel onveranderd op op 20.548 punten. De bredere S&P 500-index bleef eveneens rond de slotstand van maandag, op 2.342 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 5.844 punten.

Darden Restaurants noteerde in de eerste handelsminuten bijna 6 procent hoger. Het moederbedrijf van de ketens Olive Garden en LongHorn Steakhouse neemt voor 780 miljoen dollar Cheddar's Scratch Kitchen over. Die restaurantketen heeft 165 locaties in 28 staten.

De maker van elektrische auto's Tesla won ruim 3 procent, na de melding dat het Chinese internetbedrijf Tencent voor 1,8 miljard dollar een belang van 5 procent in het bedrijf heeft genomen.

Verder staat autofabrikant Ford (plus 0,8 procent) in de belangstelling na een tweet van president Donald Trump. Hij schreef dat het bedrijf een ''grote aankondiging'' gaat doen over banen en investeringen in drie fabrieken in Michigan.