AkzoNobel presenteert op 19 april zijn plannen voor de afsplitsing van chemietak Specialty Chemicals. Dat meldt het verf- en chemiebedrijf dinsdag.

AkzoNobel maakte eerder deze maand bekend dat de strategische mogelijkheden voor de afsplitsing werden onderzocht, nadat het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries een ongevraagd overnamebod op Akzo had gedaan.

De splitsing moet twee ''gefocuste'' bedrijven opleveren, die op lange termijn meer waarde opleveren dan het huidige AkzoNobel als geheel.

Het concern komt op de investeerdersbijeenkomst van 19 april ook met een bijgewerkte financiële richtlijn en groeiplannen ''die de voordelen van de twee gefocuste bedrijven zullen tonen''. Ook worden de resultaten van het eerste kwartaal die dag gepubliceerd.

AkzoNobel wees vorige week ook een tweede bod van PPG af. De aanhoudende weigering van het bedrijf om met zijn Amerikaanse concurrent te gaan praten heeft veel kwaad bloed gezet bij grote aandeelhouders van AkzoNobel. Zij zien wel brood in een overname.

''Wij zijn in de beste positie om deze plannen zelf te realiseren door verder te bouwen op de uitgezette koers van het bedrijf'', stelde topman Ton Büchner dinsdag echter nogmaals. ''Onze nieuwe strategie zal de waarde die het bedrijf bezit verder doen ontluiken.''