Talpa heeft het belang in TMG opnieuw verhoogd. Dit ondanks een oproep van de redactieraad van De Telegraaf aan John de Mol om te stoppen met de overnamepogingen.

Talpa kocht 12.039 effecten en heeft daardoor in totaal een belang van 26,98 procent in TMG.

Donderdag vroeg de redactieraad De Mol in een mail om te stoppen met zijn pogingen om TMG over te nemen. De redactieraad stelde dat verschillende onderdelen van TMG last hebben van de overnamestrijd. 

Redactiecommissie

De redactiecommissie, een vertegenwoordiging van journalisten van De Telegraaf, distantieerde zich vrijdag van die uitspraken. De redactiecommissie deed dit, omdat de standpunten in de brief van de redactieraad niet in overleg met de redactie tot stand gekomen zouden zijn.

De redactiecommissie onderschrijft op haar beurt wel dat het belangrijk is "om zo snel mogelijk met elkaar om tafel te gaan". De commissie doelt in die oproep zowel op Mediahuis, als De Mols bedrijf Talpa.

Zo wil de commissie bevorderen dat er snel een einde komt aan de overnamestrijd rond het concern die volgens de redactiecommissie verlammend werkt voor TMG.

Strijd

TMG is sinds december 2016 onderwerp van een biedingsstrijd tussen Talpa enerzijds en een consortium van Mediahuis en VP Exploitatie (VPE) anderzijds. Talpa heeft een hoger bod op TMG gedaan dan het consortium. 

Maar de commissarissen hebben een voorkeur voor een overname door Mediahuis en VPE, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.