De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend lager gesloten. 

Beleggers op Wall Street waren lange tijd in afwachting van de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de nieuwe zorgwet van president Donald Trump.

Deze werd alom als een eerste test gezien van het vermogen van Trump om zijn plannen te realiseren. Kort voor het sluiten van de markt trok Trump de wet echter in, enkele minuten voordat er over zijn nieuwe zorgwet zou worden gestemd.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,3 procent lager op 20.596,72 punten. De bredere S&P 500-index verloor 0,1 procent, tot 2343,98 punten. De technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij, tot 5828,74 punten.

Industrie

Micron Technology maakte een koerssprong van 7,4 procent. Het chipconcern publiceerde beter dan verwachte vooruitzichten voor het lopende kwartaal. De verkoper van computerspelletjes GameStop speelde daarentegen bijna 14 procent kwijt. Het bedrijf kwam met tegenvallende resultaten en prognoses en gaat minstens 150 winkels sluiten.

Verder werd bekend dat een Chinese investeerder een groot belang heeft genomen in SeaWorld Entertainment. De uitbater van zeezoogdierenparken noteerde daarop een plus van krap 5 procent.

Verder reageerden beleggers op cijfers over de groei van de Amerikaanse industrie. Volgens onderzoeksbureau Markit was de groei deze maand minder sterk dan een maand eerder. Ook in de dienstensector bleef de toename achter bij de gemiddelde verwachtingen.

De euro noteerde 1,0799 dollar, tegen 1,0806 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 48,10 dollar en Brentolie werd 0,8 procent duurder op 50,96 dollar per vat.