Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt bijna al zijn huis-aan-huisbladen aan BDUmedia. Dat gaat gepaard met een reorganisatie waarbij 32 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Dat meldt het mediabedrijf donderdag, zonder financiële details te vermelden. Voor de voorgenomen verkoop is een adviesaanvraag ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad.

Betrokken medewerkers worden donderdag geïnformeerd over de voorgenomen plannen. Van de 32 banen die komen te vervallen, zijn er acht in journalistieke functies. De rest betreft commerciële en ondersteunende functies.

Almere Vandaag

''Verreweg de meeste lokale lezers blijven gewoon hun vertrouwde huis-aan-huisblad ontvangen'', aldus TMG. Voor weekblad Almere Vandaag valt wel het doek. Die titel blijft buiten de overname. Ook enkele lokale edities van het Witte Weekblad in de regio Leiderdorp komen te vervallen.

Stadsblad De Echo in Amsterdam houdt eveneens op te bestaan als zelfstandige titel, maar wordt voortaan in de hoofdstad als tweewekelijks katern toegevoegd aan de gratis krant Metro. TMG onderzoekt nog de mogelijkheden voor huis-aan-huisverspreiding in beperkte oplage.

BDUmedia

BDUmedia maakt deel uit van Koninklijke BDU uit Barneveld. Met ruim twintig titels in Midden-Nederland is het een van de grotere uitgevers van lokale nieuwsmedia in Nederland. Als de deal met TMG definitief rond komt, komen daar in totaal 47 titels in Noord- en Zuid-Holland bij.

In tegenstelling tot TMG ziet BDUmedia mogelijkheden om de betreffende weekbladen winstgevend voort te zetten. Daarbij verwacht het onder meer te profiteren van meer schaalgrootte. De ondernemingsraad van BDU heeft al positief geadviseerd over de transactie.

Overnamestrijd

TMG maakte al eerder bekend te overwegen afscheid te nemen van zijn weekbladenportefeuille, omdat die te weinig oplevert. Door de verkoop wordt volgens het bedrijf het voortbestaan van de bladen veiliggesteld en blijven de meeste banen behouden.

De verkoop van de huis-aan-huisbladen staat volgens een woordvoerder los van de overnamestrijd rond TMG. Zowel het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis als televisiemagnaat John de Mol wil het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf graag inlijven.