Nike boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst

Nike heeft afgelopen kwartaal zijn winst en omzet opnieuw weten op te voeren. De resultaten die de sportartikelenreus dinsdag publiceerde vormden echter wel voer voor analisten die vrezen dat Nike terrein aan het verliezen is ten opzichte van concurrenten als Adidas en Under Armour.

De opbrengsten gingen op jaarbasis met 5 procent omhoog tot 8,4 miljard dollar (7,8 miljard euro). Kenners hadden echter in doorsnee gerekend op een sterkere toename, tot 8,5 miljard dollar.

Adidas en Under Armour zijn al langer bezig met het inpikken van marktaandeel van Nike, met name in de Verenigde Staten. Dat stemde beleggers eerder al ontevreden. Nike heeft afgelopen jaar voor het eerst in tijden over het hele jaar bezien aan beurswaarde moeten inleveren.

Nike hield afgelopen kwartaal, met een totaal van 1,1 miljard dollar, onder de streep wel een vijfde meer winst over dan een jaar eerder. De winst per aandeel liep daarbij met bijna een kwart op tot 0,68 dollar. Dat resultaat was wel boven de gemiddelde verwachting van analisten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie