Vierde dag op rij verlies voor Wall Street

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag voor de vierde handelsdag op rij met verlies gesloten. Veel beleggers op Wall Street vrezen dat de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk langer nodig heeft om met zijn beloofde plannen te komen om de economie aan te jagen en de belastingen te verlagen.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent lager op 20.668,01 punten. De S&P 500 zakte 1,2 procent, tot 2344,02 punten. Daarmee kende breed samengestelde graadmeter zijn slechtste dag sinds oktober vorig jaar. Technologiebeurs Nasdaq ging 1,8 procent omlaag naar 5793,82 punten.

Later deze week stemt het Amerikaanse congres over een zorgwet. Als die wordt goedgekeurd dan is de verwachting dat Trump aan zijn andere plannen kan beginnen. Maar op de financiële markten lijkt hierover nu toch twijfel te ontstaan. Het vertrouwen in de president staat de laatste dagen sowieso onder druk vanwege het FBI-onderzoek naar de mogelijke invloed van Rusland op de verkiezingscampagne van Trump.

'Trump-effect'

Vooral industriële fondsen en banken, die eerder juist sterk profiteerden van het 'Trump-effect', waren minder in trek. Grote financiële concerns als Goldman Sachs en JPMorgan Chase speelden tot 3,7 procent aan beurswaarde kwijt. Bank of America ging bijna 6 procent onderuit.

De Dow was overwegend roodgekleurd. Naast de banken gingen machinebouwer Caterpillar en chemieconcern DuPont sterk omlaag. Zijn verloren respectievelijk 3,1 en 2,1 procent. Coca-Cola won 0,6 procent en was daarmee de grootste stijger in de lijst met dertig toonaangevende fondsen.

Cheerios

Verder werden de resultaten van huizenbouwer Lennar Corp slecht ontvangen. Het bedrijf zakte 2,7 procent. General Mills, die ook met cijfers kwam, noteerde 0,8 procent lager. De maker van ontbijtgranen als Lucky Charms en Cheerios zette over het afgelopen kwartaal een winst in de boeken die hoger was dan analisten hadden verwacht. Het tegenovergestelde gold voor de omzet.

De euro werd verhandeld voor 1,0811 dollar, tegen 1,0817 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,8 procent tot 47,34 dollar en Brentolie werd 1,4 procent goedkoper bij 50,90 dollar per vat.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie