Provincies bezorgd over mogelijke overname AkzoNobel

De provincies Gelderland, Overijssel, Groningen en Zuid-Holland zijn bezorgd over een mogelijke overname van AkzoNobel door het Amerikaanse PPG Industries.

Deze overname kan grote gevolgen hebben voor met name de werkgelegenheid, waarschuwen zij maandag in een gezamenlijk verklaring.

AkzoNobel meldde bijna twee weken geleden dat het een overnamebod van PPG Industries van bijna 21 miljard euro heeft afgewezen. Verwacht wordt dat de Amerikanen een nieuwe poging zullen wagen. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei destijds ook al dat een overname niet in het belang van Nederland is.

AkzoNobel heeft veertien vestigingen in de vier genoemde provincies, waar in totaal ruim vijfduizend mensen werken. Daarnaast is het verf- en chemiebedrijf belangrijk voor de regio's omdat het bedrijf veel investeert in duurzaamheid en innovatie. Het gaat jaarlijks om zo'n 363 miljoen euro.

Kredietbeoordelaar Fitch noemde een mogelijke fusie van de bedrijven onlangs riskant. Zowel PPG als AkzoNobel zouden de financiële bewegingsruimte missen om een fusie tot een goed einde te brengen. Wel denkt Fitch dat het fusiebedrijf aanzienlijke kostenbesparingen kan realiseren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie