'Unilever vraagt grootaandeelhouders belang te vergroten'

Voedingsmiddelenconcern Unilever heeft trouwe grootaandeelhouders gevraagd meer stukken bij te kopen om zo de prijs van een aandeel hoog te houden.

Unilever sloeg onlangs een ongevraagd overnamebod van zijn Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz af.

Hoewel het bod werd afgewezen en vervolgens ingetrokken, reageerden beleggers wel enthousiast.

Unilever wil beleggers er nu van overtuigen dat een drastische koerswijziging niet nodig is om nieuwe overnamepogingen te voorkomen, meldt het Financieele Dagblad (FD) maandag.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen presenteert Unilever begin april een grondig onderzoek over welke opties er zijn om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders dan nu het geval is. Een precieze datum volgt nog.  

Volgens het FD spraken bestuursvoorzitter Paul Polman en de voorzitter van de raad van commissarissen Marijn Dekker met verzekeraars en pensioenfondsen in Nederland die in Unilever beleggen om steun te krijgen voor hun plannen. Beleggers zouden het verzoek als opmerkelijk betitelen.

Een woordvoerder van Unilever kon niets inhoudelijks over de gesprekken zeggen, behalve dat het bedrijf continu met de aandeelhouders overlegt.

Duurzaam

Polman vaart al jaren een duurzame koers met Unilever en wil tegelijkertijd winstgevend zijn voor de aandeelhouders.

"Grote bedrijven kunnen alleen bestaan als ze zich ter beschikking stellen aan de maatschappij. Maar wel op een manier zodat ze rendabel zijn en dat ook blijven", zei Polman eens over zijn strategie tegen NU.nl.

Het Nederlands-Britse bedrijf is volgens verschillende Britse media bezig om voedselmerken te verkopen ter waarde van bijna 7 miljard euro.

Unilver heeft wereldwijd meer dan vierhonderd merken, waaronder Calvé, Becel en Dove.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie