Weinig beweging op Aziatische beurs

De aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten vrijdag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers in Azië deden het over het algemeen even rustig aan en kauwden nog na op de renteverhoging van de Federal Reserve eerder deze week.

In Tokio ging de Nikkei-index 0,4 procent omlaag tot 19.521,59 punten. Beleggers in Japan maakten zich op voor een lang weekeinde, want maandag blijft de beurs in Tokio dicht voor een feestdag.

Nintendo kon op aandacht rekenen en klom 1,7 procent. Naar verluidt wil het computerspelletjesbedrijf de productie van zijn nieuwe spelconsole Switch gaan verdubbelen vanwege de sterke vraag. Het plan zou zijn om in het nieuwe boekjaar dat in april begint de productie op te krikken van 8 naar 16 miljoen Switch-computers.

Toshiba steeg 3,5 procent in waarde. Volgens ingewijden zijn er meer geïnteresseerde partijen in de geheugenchipdivisie van het geplaagde technologieconcern. Toshiba wil het onderdeel verkopen om zo zijn financiële zorgen te verlichten.Tot de mogelijke kopers zouden technologiebedrijven als Western Digital, Foxconn en Micron behoren, plus een reeks investeringsmaatschappijen waaronder Bain Capital, Silver Lake Partners en KKR.

De Hang Seng in Hongkong noteerde in de tussentijdse handel licht hoger. De Kospi in Seoul won 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent. De beurs in het Indonesische Jakarta bereikte een recordniveau.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie