Wall Street sluit nagenoeg vlak na rentebesluit Federal Reserve

De beurzen in New York lieten donderdag geen grote uitslagen zien. Beleggers namen een adempauze na de stevige winst die woensdag ontstond dankzij het rentebesluit van de Federal Reserve.

Meevallende kwartaalcijfers van Oracle vielen wel in goede aarde en ook GoPro was een opvallende winnaar.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 20.934,55 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2381,38 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak op 5900,76 punten.

De Federal Reserve verhoogde zoals verwacht de rente met een kwart procentpunt. De koepel van Amerikaanse centrale banken ziet een sterke groei van de economie en verwacht dat de rente later dit jaar nog verder omhoog zal gaan.

Oracle won meer dan 6 procent. Het softwarebedrijf heeft afgelopen kwartaal licht betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Daarbij liepen de inkomsten uit de cloud met bijna driekwart op, tot meer dan 1 miljard dollar.

GoPro

De maker van actiecamera's GoPro spoot bijna 16 procent omhoog. GoPro schrapt de komende tijd nog eens 270 banen, nadat eind vorig jaar al het ontslag van ongeveer 200 werknemers werd aangekondigd. Het bedrijf hoopt zo weer winstgevend te worden.

Ook viel op dat bedrijven in de gezondheidssector slecht scoorden. Biogen, Illumina en Amgen gingen tot zo'n 5 procent omlaag, nadat nieuwe begrotingsplannen duidelijk maakten dat president Donald Trump flink wil bezuinigen op bepaalde zorguitgaven.

Axalta Coatings, dat een kleine 4 procent hoger sloot, wist eveneens de aandacht op zich gericht. Het coatingbedrijf wordt genoemd als mogelijke prooi van AkzoNobel. Die is naar verluidt voorbereidingen aan het treffen voor het geval branchegenoot PPG Industries met een nieuwe poging komt om het Nederlandse concern over te nemen.

Olie

Verder maakte Canada Goose Holdings een succesvol beursdebuut. De maker van luxe winterjassen won bijna 27 procent.

De olieprijzen fluctueerden nogal. De internationale oliemarkt is nog bezig de overvloed aan olie te verwerken die in het najaar van 2016 de markt overspoelde. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde uiteindelijk 0,1 procent lager, op 48,81 dollar, en Brent werd eveneens 0,1 procent goedkoper, bij 51,75 dollar per vat.

De euro werd verhandeld voor 1,0768 dollar, tegen 1,0738 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie