Het Franse energiebedrijf Engie koopt EV-Box, de Nederlandse leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto's. 

Dat maakt Engie dinsdag bekend zonder financiële details te noemen.

EV-Box verkoopt sinds 2010 laadoplossingen voor elektrische voertuigen. het bedrijf heeft tot nu toe meer dan veertigduizend laadstations verspreid over twintig landen geïnstalleerd.

"Engie ziet de overname van EV-Box als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma waar de wereld naar verschuift", stelt Thierry Lepercq van Engie.

"Engie en EV-Box delen een gemeenschappelijke visie in elektrische mobiliteit en hebben de overtuiging dat wanneer ze hun capaciteiten combineren, dit een unieke kans met zich meebrengt om een mondiale, toonaangevende speler te creëren."

"Met de ontwikkeling van een nieuwe generatie laadoplossingen en software en met de steun van Engie hebben we alle ingrediënten om een wereldwijde leiderspositie te claimen om zo onze oplossingen naar miljoenen klanten te brengen", zegt CEO Kristof Vereenooghe van EV-Box.

Op maandag meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg dat Engie een overname van RWE-dochter Innogy overweegt. Het bedrijf zou met adviseurs praten over een mogelijke overname.