Autofabrikant Ferrari toont dinsdag de nieuwe Ferrari 812 Superfast aan het publiek tijdens de autoshow in Genève. Het is volgens Ferrari "het snelste fabrieksmodel" dat het bedrijf ooit heeft gemaakt.

De auto moet bijdragen aan het vooruithelpen van de verkoop van Ferrari. Het Italiaanse merk sloot vorig jaar af met een verkooprecord van ruim achtduizend auto's. Dit jaar verwacht het Italiaanse merk 8.400 sportwagens aan de man te brengen.

Met het model, waarvan drie weken geleden de eerste beelden en details al naar buiten kwamen, richt het merk zich op echte sportwagenfanaten, die uiteraard ook financieel in staat zijn om de auto aan te schaffen. De topsnelheid van de auto is ruim 340 kilometer per uur. De 812 Superfast kost naar verwachting rond de 300.000 dollar (bijna 284.000 euro).

Volvo

Ferrari werd in 2015 door Fiat Chrysler op eigen benen gezet. Een dergelijk scenario lijkt ook voor Volvo Car Group in het verschiet te liggen. De Zweedse automaker is nu nog in handen van de Chinese miljardair Li Shufu die het merk in 2010 kocht van Ford.

Naar verluidt wil hij het merk naar de beurs brengen, al is daar nog geen zekerheid over. Volvo zal daarbij mogelijk de vruchten plukken van eerdere miljardeninvesteringen in onder meer fabrieken en productielijnen.

Strijd

De nieuwe Volvo XC60, die in Zwitserland in de schijnwerpers staat, moet bij gaan dragen aan het succes van de Zweden. Het merk wil met de nieuwe compacte sportieve terreinwagen de strijd aangaan met soortgelijke modellen van branchegenoten zoals de Audi Q5 en de Mercedes-Benz GLC.

Ook het Nederlandse sportwagenmerk Spyker van ondernemer Victor Muller mag op belangstelling rekenen in Genève. Het Zweedse supersportautomerk Koenigsegg gaat motoren leveren voor de Spyker C8 Preliator Coupé en de Spyder-versie van dat model. Die V8-motor levert 600 pk en vervangt motoren van Audi.