Het Nederlandse afvalbedrijf Van Gansewinkel en het Britse Shanks Group hebben hun fusie afgerond en gaan samen verder onder de naam Renewi.

Dat meldt Shanks Group dinsdag in een persverklaring.

"Onze gecombineerde capaciteit op het gebied van recycling zal bijdragen aan het behoud van het milieu door afval om te zetten in waardevolle nieuwe producten en grondstoffen", aldus Shanks.

De bedrijven hopen samen naar eigen zeggen de "nieuwe, internationale waste-to-product-leider" te worden.

Het fusiebedrijf heeft ongeveer achtduizend medewerkers, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika. De onderneming werkt op het gebied van recycling onder meer samen met Philips en Miele.

Renewi zal naar eigen zeggen ongeveer 1,2 miljoen ton glas, 552.000 ton papier en 1,8 miljoen ton sloop- en puinafval per jaar recyclen. Daarmee zou de uitstoot van 2,88 miljoen ton CO2 worden teruggewonnen.

Van Gansewinkel en Shanks bereikten in september al een akkoord over de samensmelting, maar het hele fusieproces liep vervolgens lichte vertraging op.

De aandeelhouders van Van Gansewinkel hebben in totaal 286 miljoen euro in contanten ontvangen van Shanks. Daarnaast kregen ze een belang van 23,8 procent in het fusiebedrijf. Inmiddels zijn alle toezichthouders akkoord en hebben de bedrijven de deal afgerond.

De nieuwe naam is vanaf woensdag zichtbaar op de Londense aandelenbeurs.