Aegon boekt sterk resultaat in vierde kwartaal

Aegon heeft afgelopen kwartaal een flinke winst geboekt, waar een jaar eerder nog verlies werd geleden. 

De verzekeraar deed vooral goede zaken in Amerika. Daarbij profiteerde Aegon van lagere claims, een hogere rente en een succesvolle kostenbeheersing.

De nettowinst kwam uit op 470 miljoen euro, tegen een verlies van 580 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2015. Wel was sprake van een lichte terugval van de omzet, van bijna 2,9 miljard naar 2,7 miljard euro.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten dikte het resultaat met 27 procent aan tot 554 miljoen euro. Wel was sprake van een lichte terugval van de omzet, van bijna 2,9 miljard naar 2,7 miljard euro. Over heel 2016 hield Aegon netto uiteindelijk 586 miljoen euro winst over, na een tekort onder de streep van 523 miljoen euro een jaar eerder.

Volgens topman Alex Wynaendts heeft het bedrijf afgelopen jaar ''veel vooruitgang geboekt'' met de uitvoering van zijn strategie, mede door groei van activiteiten en verhoging van het rendement.

De verzekeraar kondigde begin december nog een nieuwe bezuinigingsronde aan, waarbij circa vijfhonderd banen worden geschrapt in de VS.

Aegon heeft veel activiteiten aan de overzijde van de Atlantische Oceaan. Wynaendts vindt het dan ook positief dat de rente in de VS recent weer omhoog is gegaan. De plannen van president Donald Trump om veel te gaan investeren in infrastructuur zouden volgens de bestuursvoorzitter kunnen bijdragen aan een verdere stijging van de rente, maar hij vindt het nog te vroeg om daar meer over te zeggen.

Lees meer over:
Tip de redactie