Aandelenbeurzen New York dicht bij slotstanden woensdag

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag dicht bij de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers namen een adempauze na de recordreeks van de afgelopen week.

De macro-economische agenda was nagenoeg leeg. Wel openden enkele bedrijven de boeken.

De leidende Dow-Jonesindex sloot nagenoeg vlak op 20.619,77 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2.347,22 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde ook een min van 0,1 procent en sloot op 5.814,90 punten.

Bankaandelen gingen gedurende de sessie voor het eerst in zes dagen over een breed front omlaag. Onzekerheid over de plannen van president Donald Trump kreeg de overhand, doordat details van het vorige week beloofde "fenomenale belastingplan" op zich lieten wachten.

Bij het slot bleek de schade echter mee te vallen. Wells Fargo was met een min van 0,7 procent nog wel een opvallende daler.

Cisco

Cisco Systems won 2,4 procent. De producent van netwerkapparatuur heeft afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan waar analisten in doorsnee op rekenden. De verwachtingen van Cisco zijn wel nog tamelijk somber.

De onderneming worstelt al enige tijd met de overstap van bedrijven naar diensten in de cloud in plaats van op eigen hardware.

Heinz

Ook Kraft Heinz kon op aandacht van beleggers rekenen. De voedingsmiddelengigant heeft zijn winst in het laatste kwartaal van 2016 flink opgeschroefd. Kraft Heinz profiteerde daarbij van een uitgebreid kostenbesparingsprogramma. Beleggers waren evenwel niet enthousiast en zetten het aandeel 4,2 procent lager.

De cijfers van Wendy's konden evenmin bekoren. Het aandeel van de fastfoodketen verloor 4,5 procent.

MGM Resorts

MGM Resorts maakte een koersval van bijna 10 procent. De uitbater van casino's in het Amerikaanse Las Vegas wist de resultaten in het vierde kwartaal wel enigszins te verbeteren. Evenwel voldeed het bedrijf niet aan de verwachtingen. Maker van elektrische auto's Tesla verloor 3,9 procent na een negatief analistenrapport.

De euro werd verhandeld voor 1,0673 dollar, tegen 1,0669 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 53,45 dollar per vat. Brent stond vlak op 55,75 dollar per vat.

Lees meer over:
Tip de redactie