De prijzenslag op de Nederlandse telecommarkt laat zich voelen bij Vodafone. Het van huis uit Britse telecombedrijf verloor in Nederland 92.000 abonnees.

De omzet daalde in Nederland met 6,4 procent. Dat kwam enerzijds doordat mobiele klanten overstapten naar concurrenten. Anderzijds kampte het bedrijf met stevigere concurrentie op de zakelijke markt.

Dat bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf Vodafone. De telecomreus zag internationaal de totale omzet over de laatste drie maanden van 2016 uitkomen op 13,7 miljard euro.

Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder. De inkomsten uit zijn dienstverlening groeide met bijna 2 procent. Het telecombedrijf profiteerde daarbij vooral van vooruitgang in Europa en Afrika.

VodafoneZiggo

Het is de laatste keer dat Vodafone de resultaten in Nederland afzonderlijk vermeldt in de kwartaalrapportage.

Onlangs rondde Vodafone Nederland de fusie met Ziggo, dat onderdeel is van Liberty Global, af. Het fusiebedrijf kreeg de naam VodafoneZiggo, maar zal wel onder de merknamen Ziggo en Vodafone blijven opereren. Liberty Global en Vodafone houden beiden een belang van 50 procent in het bedrijf.