Unibail-Rodamco heeft zijn totale huurinkomsten over 2016 met dik 5 procent zien oplopen, tot 1,5 miljard euro.

Dat maakt het Frans-Nederlandse vastgoedfonds dinsdag bekend.

In Nederland, goed voor circa 5 procent van de totale opbrengsten, werd een daling van 8 procent gemeten. Dat kwam mede doordat het bedrijf huurders als V&D door faillissementen zag wegvallen.

Vooral in winkelcentra Duitsland en in Noord-Europa was de groei aanzienlijk. Daar namen de huuropbrengsten met respectievelijk 34,1 procent en 31,9 procent toe. In Frankrijk, goed voor het grootste deel van de omzet, kwam die stijging op 5,7 procent.

De huurders van het winkelvastgoed van Unibail-Rodamco zagen hun omzet ondanks lastige marktcondities met gemiddeld 1,4 procent stijgen. In Frankrijk zorgden de terroristische aanslagen in Parijs en Nice voor mindere resultaten. Vooral het consumentenvertrouwen en het toerisme kregen een knauw door de gebeurtenissen.

Unibail-topman Christophe Cuvillier spreekt van een succesvol jaar voor het bedrijf. Het bedrijf verkocht onder meer voor 900 miljoen euro aan kantoorgebouwen. Daarbij wist het de waarde van zijn portefeuille op vergelijkbare basis met 6,2 op te schroeven.

Voor heel 2017 voorziet Unibail een terugkerende winst per aandeel van 11,80 tot 12 euro per aandeel. Voor de middellange termijn verwacht het bedrijf een stijging van de terugkerende winst met 6 tot 8 procent.