Novartis kijkt naar beursgang oogverzorging

Novartis onderzoekt de mogelijkheid van een afsplitsing en beursgang van zijn kwakkelende divisie voor oogverzorgingsproducten, Alcon. Dat maakte de Zwitserse farmaceut woensdag bekend.

De resultaten van de divisie die onder meer contactlenzen en apparatuur voor oogoperaties maakt, lopen al lange tijd achter bij de verwachtingen.

Dat komt vooral doordat de vraag uit de professionele markt terugloopt. De omzet van de contactlenzen bleef vorig jaar min of meer stabiel. Alle opties voor Alcon liggen op tafel en Novartis verwacht voor het einde van het jaar meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Novartis nam Alcon in 2010 voor tientallen miljarden euro's over van Nestlé en andere aandeelhouders. Veel plezier heeft het echter niet beleefd aan die aankoop.

Novartis voorspelde verder dat de winst dit jaar hooguit stabiliseert op het niveau van vorig jaar en mogelijk licht daalt. De verkoop van de belangrijkste medicijnen van het concern komt steeds meer onder druk te staan door de concurrentie van goedkopere imitaties.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie