Positieve exportcijfers zetten Nikkei op winst

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag met een flinke winst de handel uit gegaan. Beleggers in Japan reageerden onder meer op positieve cijfers over de export, die voor het eerst in vijftien maanden in de lift zat.

Elders in het Verre Oosten gingen graadmeters ook over een breed front vooruit.

De Nikkei-index eindigde de sessie met een plus van 1,4 procent op 19.057,50 punten. De exportcijfers zijn een positief teken voor de Japanse economie en zijn een steuntje in de rug voor het stimuleringsbeleid van premier Shinzo Abe.

De vraag is of het herstel blijvend zal zijn, nu het protectionisme waar de Verenigde Staten voor staan de vooruitzichten minder rooskleurig maakt.

Takata

Het aandeel van airbagproducent Takata maakte een koerssprong van dik 18 procent. Het geplaagde bedrijf stelt naar eigen zeggen alles in het werk om een juridische regeling ter bescherming tegen schuldeisers te voorkomen.

In Seoul won de Kospi 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney dikte 0,4 procent aan, terwijl in Hongkong de Hang Seng tussentijds 0,3 procent hoger stond.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie