Europese beurzen zonder grote uitslagen gesloten

De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag zonder grote uitslagen gesloten. In Amsterdam was Philips een van de meest in het oog springende verliezers, na de melding van nieuwe problemen in een fabriek in de VS. 

De exploitant van brillenwinkelketens GrandVision was de grote winnaar op het Damrak na positief ontvangen kwartaalcijfers.

De Amsterdamse AEX-index sloot met een winst van 0,1 procent op 483,05 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 688,86 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt kregen er 0,2 en 0,4 procent bij. De FTSE in Londen sloot nagenoeg onveranderd.

Philips hoorde met een min van 1,8 procent bij de grootste verliezers in de AEX. Het zorgtechnologieconcern heeft het opnieuw aan de stok met de Amerikaanse autoriteiten.

Ditmaal gaat het om onvolkomenheden die keuringsdienst FDA heeft gezien bij de productie van defibrillatoren. Philips wist afgelopen kwartaal wel zijn omzet te laten stijgen en boekte winst, na het verlies van een jaar eerder.

Lees meer over:
aex

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie