Halliburton heeft lastig 2016 achter de rug

De Amerikaanse oliedienstverlener Halliburton heeft in 2016 zijn omzet met een derde zien dalen en dieprode cijfers moeten schrijven onder druk van de moeizame marktomstandigheden in de olie-industrie. 

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde resultaten. De omzet zakte met 33 procent in vergelijking met 2015, tot 15,9 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg ruim 5,7 miljard dollar.

Dat kwam door grote afschrijvingen en een miljardenbetaling aan branchegenoot Baker Hughes vanwege de mislukte fusie tussen de twee bedrijven door weerstand van de Amerikaanse autoriteiten.

Het concern zag overigens in het vierde kwartaal de omzet wel weer licht aantrekken ten opzichte van de voorgaande periode, geholpen door voorzichtig herstel op de Noord-Amerikaanse oliemarkt. Halliburton verwacht dat de internationale oliesector pas weer in de tweede helft van dit jaar zal aantrekken.

Om de lastige marktomstandigheden het hoofd te bieden, schrapte het bedrijf uit Texas duizenden banen. Door de sterk gedaalde olieprijzen sneden oliebedrijven scherp in de investeringen en daar hebben dienstverleners als Halliburton veel last van.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie