Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft afgelopen jaar net als veel branchegenoten kunnen profiteren van een toenemende vraag naar vliegreizen.

De Britse prijsvechter vervoerde een kleine 74,5 miljoen passagiers. Dat was 6,6 procent meer dan in 2015, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

De passagiersgroei was net niet sterk genoeg om alle extra beschikbare stoelen aan boord te vullen. De gemiddelde bezettingsgraad lag vorig jaar op 91,5 procent, een fractie lager dan in het voorgaande jaar.

De groei van easyJet bleef ook achter bij die van concurrent Ryanair. De Ierse prijsvechter liet eerder deze week al weten dat het aantal passagiers vorig jaar met meer dan 15 procent steeg naar 117 miljoen.

Een vergelijkbare groei maakte prijsvechter Norwegian door. Dit bedrijf, dat ook vluchten aanbiedt naar verre bestemmingen, liet donderdag al weten dat het aantal passagiers vorig jaar met circa 14 procent toenam tot bijna dertig miljoen. Concurrent Air Berlin daarentegen moest een daling van ruim 4 procent incasseren.

Air France-KLM publiceert maandag de vervoersstatistieken voor december, waarbij ook de balans kan worden opgemaakt over heel 2016. KLM liet al weten dat het vorig jaar rond de dertig miljoen reizigers is uitgekomen. Dat zou neerkomen op een groei van ruim 6 procent.

Ook Transavia zal een stevige groei laten zien, bij Air France was afgelopen jaar sprake van krimp. Lufthansa komt eveneens volgende week met vervoerscijfers.