De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag onder de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na de stevige opmars van de afgelopen weken waarbij de Dow-Jonesindex steeds meer in de richting van de historische grens van 20.000 punten kroop.

Sportartikelengigant Nike en koeriersbedrijf FedEx stonden in de belangstelling nadat ze de boeken hadden geopend.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 19.941,96 punten. De brede S&P 500 eindigde 0,3 procent in de min op 2265,18 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,2 procent tot 5471,43 punten .

Sportartikelenproducent Nike won 1 procent. De kwartaalcijfers die dinsdag nabeurs naar buiten kwamen waren beter dan analisten hadden verwacht. Nike wist zijn winst en omzet op te voeren en zag daarbij de verkopen zowel in Europa als China met dubbele cijfers groeien.

FedEx

FedEx kreeg met zijn kwartaalresultaten de handen van beleggers niet op elkaar. Hoewel de winst een fractie steeg, viel deze lager uit dan waar rekening mee werd gehouden. Beleggers zetten het aandeel van het koeriersbedrijf 3,3 procent lager.

Het aanstaande vertrek van de technologiedirecteur van Twitter was voor beleggers reden het aandeel van de hand te doen. Twitter verloor 4,7 procent. Consultancybedrijf Accenture deed het met een min van 5 procent nog minder. De omzetverwachting die het bedrijf presenteerde stelde teleur.

Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) zag zijn beurswaarde 0,3 procent dalen. De farmaceut voert exclusieve gesprekken voor een overname van het Zwitserse farmacieconcern Actelion. Eerder meldde J&J nog dat er geen mogelijkheid bestond dat een overeenkomst zou worden gesloten.

InvenSense

De producent van sensoren voor smartphones InvenSense won bijna 18 procent, nadat het Japanse TDK bekendmaakte het bedrijf te willen overnemen. De overnameprijs ligt circa 20 procent hoger dan de slotkoers van InvenSense op dinsdag.

Goldman Sachs verloor 0,7 procent. De bank moet een boete van 120 miljoen dollar betalen vanwege gesjoemel met rentetarieven.

De euro was bij de slotbel 1,0431 dollar waard, tegen 1,0426 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 52,51 dollar en Brent werd eveneens 1,5 procent goedkoper bij 54,51 dollar per vat.