De overname van het Nederlandse koeriersbedrijf TNT Express heeft het Amerikaanse FedEx vorig kwartaal betere resultaten opgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte FedEx dinsdag bekend.

De omzet van het expressbedrijf liep in het eind november afgesloten tweede kwartaal met bijna een vijfde op tot 14,9 miljard dollar. De operationele winst trok met 2,5 procent aan tot 1,2 miljard dollar, terwijl de nettowinst een fractie steeg naar 700 miljoen dollar. De winst was wel lager dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

FedEx rondde de overname van TNT eind mei af. De gunstige effecten van die deal werden de afgelopen maanden grotendeels tenietgedaan door stevige investeringen in sorteer- en distributiecentra. Dat kost dit jaar zo'n 2 miljard dollar, terwijl volgend jaar mogelijk hetzelfde bedrag aan investeringen wordt ingezet. FedEx wil zo beter om kunnen gaan met de enorme opkomst van het winkelen via internet.

FedEx verwacht deze kerstperiode zo'n 357,5 miljoen pakketten te verwerken. Dat zijn er 10 procent meer dan vorig jaar. Het bedrijf zet ruim 50.000 uitzendkrachten in tijdens de piekperiode. Daarmee ligt de tijdelijke werkgelegenheid lager dan in 2015, vooral door toenemende automatisering.