Bpost neemt de Nederlandse logistiek dienstverlener Dynagroup volledig over. Dat maakte het Belgische postbedrijf maandagavond bekend. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Met de overname wil Bpost zijn pakketbezorgdienst versterken. Dynagroup heeft op dat vlak volgens Bpost "aanvullende kennis". Het in Sittard gevestigde bedrijf had een omzet van ruim 88 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 6,8 miljoen euro.

Dynagroup begon in 1995 als reparatiebedrijf voor smartphones en andere apparaten. Inmiddels levert het een breed scala aan logistieke diensten, van pakketbezorging tot bedrijfssoftware.

Er werken zo'n duizend mensen. Het bedrijf gaat onder de eigen naam verder en wil met de steun van de Belgen verder groeien, ook over de grens.

Bpost zag onlangs zijn pogingen PostNL over te nemen stranden. Het Nederlandse postbedrijf vond het bod van Bpost te laag, en wilde verder onder meer voorkomen dat het onder invloed van de Belgische overheid zou komen. België is grootaandeelhouder van Bpost.