Beurzen New York sluiten wederom omhoog

De aandelenbeurzen in New York borduurden woensdag overtuigend voort op de ontwikkelingen van eerder deze week en sloten met winst. Farmaceutische fondsen kregen echter wel klappen door uitspraken van Trump. 

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op het nieuwe record van 19.549,62 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent naar 2.241,35 punten, eveneens een record. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent tot 5393,76 punten.

In een interview met tijdschrift Time verklaarde Trump dat de prijzen van medicatie te hoog zijn en dat hij ze zal laten dalen. Deze opmerking zette de gehele farmacie- en biotechnologiesector onder druk. Zo daalden grote farmaceutische en medische concerns als Merck, Pfizer, Eli Lilly, Johnson & Johnson, AbbVie en Mylan tot 3,8 procent. Biotechnoloog Biogen leverde 2 procent in.

Western Digital steeg juist meer dan 8 procent. De fabrikant van harde schijven verhoogde zijn winst- en omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal.

Jack Daniels-moederbedrijf Brown-Forman opende de boeken en gaf aan wat voorzichtiger te zijn over de omzetgroei. Het aandeel verloor 1,3 procent.Zonnecelfabrikant SunPower maakte bekend 2.500 banen te schrappen. Het bedrijf verwacht daardoor volgend jaar een positieve kasstroom. Beleggers reageerden positief en SunPower kreeg er ruim 14 procent bij.

Banken

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase kreeg te horen dat het een boete van 337 miljoen euro moet betalen aan de Europese Commissie in een onderzoek naar het manipuleren van het rentetarief Euribor. Ook een reeks Europese banken wordt daarvoor gestraft.

De leverancier van kantoorartikelen Staples (plus 0,6 procent) kondigde aan zijn Europese tak van de hand te doen. Het bedrijf verkoopt een controlerend belang voor een niet genoemd bedrag aan investeringsmaatschappij Cerberus.

Valuta en olie

De euro noteerde 1,0764 dollar, tegen 1,0757 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2 procent naar 49,90 dollar. Brent zakte 1,5 procent op 53,11 dollar per vat.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie