Bierbrouwer Heineken introduceert alcoholvrij bier Heineken 0.0

Bierbrouwer Heineken gaat de markt op met eigen alcoholvrij bier. Volgens Het Parool zal Heineken 0.0 in eerste instantie in Nederland verkrijgbaar zijn.

Later volgt de rest van de wereld, bevestigt de brouwer woensdag na berichtgeving in Het Parool. Met de lancering van 0.0 wil Heineken meeliften op het succes van pils met weinig of geen alcohol.

''Wij luisteren altijd goed naar de markt en willen met producten en innovaties voortdurend blijven inspelen op behoeften van de consument", laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Volgens topman Pascal Gilet van Heineken Nederland wordt de 0.0-variant in maart gelanceerd. Meer informatie over de variant volgt bij de lancering van het product. Vanaf april volgt de wereldwijde uitrol.

De brouwer werkt al dik twee jaar in het geheim aan Heineken 0.0. Daarbij zou het vooral zaak zijn geweest om de smaak zo goed als gelijk te houden aan het oorspronkelijke pils van de brouwer.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van het concern dat er in Nederland een volledig nieuwe variant wordt gelanceerd. 

De brouwer is in Nederland onder meer met dochterbedrijf Amstel actief met alcoholvrij bier. Ook dat bedrijf zal volgend jaar nieuwe alcoholvrije varianten op de markt brengen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie